Tilbehør til
eks. lammekølle
Hasselbagte kartofler er en rigtig klassiker og det smager jo også fantastisk godt. Men jeg har tænkt lidt over hvordan kunne pifte dem lidt op. Det blev til denne variat med hvidløg, rødpeber og purløg. De smager super godt.

Forberedelses tid | 10 Minutter |
Tilberedningstid | 1 time |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 8 -10 Stk Mellemstore kartofler
- 3 Fed Hvidløg
- 1 Stk Rædpeber
- 50 gram Purløg
- 4 spsk Olivenolie
Ingredienser
|
![]() |
Instruktion
- Skræl kartoflerne og skær riller 2/3 dele ned kartoflerne med ca. 3 millimeters mellemrum, så tynde som muligt. Der må ikke skæres helt igennem kartoflen.
- Skær den røde peber i små tern (uden kerner) Pres hvidløgene og bland dem sammen med smørret, tilsæt evt. noget hakket persille. Smørret smøres ud på kartoflerne i et tyndt lag så det kan løbe ned i rillerne.
- Pres hvidløgene
- Skær purløget fint
- Bland olivenolie, røde peber, hvidløg og halvdelen af purløget til en marinade. Tilsat lidt salt og peber
- Marinaden smøres ud på kartoflerne, så for der kommer noget ned i rillerne.
- Bag kartoflerne i ovnen til de er gyldenbrune i ca. 35 - 45 minutter.
- Når kartoflerne er færdige drys den anden halvdel af purløget ud over lige inden servering
Gode råd
Man kan også tilsætte andre krydderier efter smag.